суббота, 3 марта 2012 г.

Біль у грудях







Інфекції

Помірний біль у грудях часто пов'язаний із респіраторними інфекціями. Кашель може викликати м'язовий спазм, а інколи навіть перелом ребер.

Якщо пролонгований біль у грудях пов'язаний з інфекціями, рекомендують пройти обстеження, щоб унеможливити, запалення плеври або інших захворювань, що вимагають серйозного лікування, пневмонії. Рентген грудної клітки зазвичай дає всю необхідну інформацію.

Самолікування включає традиційні засоби від простуди – пиття великої кількості води і достатній відпочинок. Можуть використовуватися протизапальні болезаспокійливі ліки, що знаходяться у вільному продажі, або медикаменти, спрямовані на ослаблення симптомів простуди.



Хвороба коронарної артерії

Проблеми, пов'язані з серцем, є значною причиною для грудних болів. Найбільш частим сердечним захворюванням, яке викликає біль, є хвороба коронарної артерії. У цьому випадку артерії серця не можуть доставити досить крові в сердечний м'яз, і в результаті недолік кисню викликає біль.

Цей тип болю найчастіше відчувається за грудиною або в грудях. Біль може поширюватися в ліве плече або руку, у спину, верхню частину шлунку або гортань. Біль може бути помірним або сильним. Інколи хвороба коронарної артерії не проявляє симптомів. Проблеми верхньої частини черевної порожнини інколи важко відрізнити від сердечних проблем.

Біль зазвичай з'являється у зв'язку із фізичною напруженням і може тривати короткий час після напруження. Біль, що триває більше 15-20 хвилин, може бути ознакою інфаркту міокарду.

Біль типа інфаркту міокарду вимагає обстеження у лікаря і при підозрах на інфаркт міокарду необхідно звернутися за невідкладною допомогою. У випадках захворювання коронарної артерії, ЕКГ показує зміни при зменшеному кровообігу в серці. Під час серцевого нападу у кровообіг виділяється велика кількість специфічних протеїнів. Цей показник може бути виміряний для підтвердження діагнозу серцевий напад.

Щоб зробити точний висновок необхідно провести тест на фізичне навантаження, під час якого фіксується ЕКГ, коли пацієнт продовжує рухатися і рівень навантаження постійно зростає. Якщо діагноз не був встановлений, він може бути підтверджений за допомогою коронарної ангіографії, рентгенівського дослідження серця і сердечних судин із введенням спеціальної контрастної речовини.

Медикаментозне лікування зазвичай включає засоби, які покращують ефективність кровообігу в серці за допомогою різних механізмів і зменшують ризик інфаркту міокарду. У багатьох випадках своєчасне лікування знімає симптоми. Якщо медикаменти не допомагають досягти нормального функціонування, застосовують балонну ангіопластику або операцію в умовах штучного кровообігу.

Самолікування включає досягнення нормальної ваги. Корисними будуть перегляд харчування та необхідні зміни в ньому. Уникайте жирів, особливо насичених жирів, їжте більше овочів і фруктів і зменшить кількість солі у вашій дієті. Коли людина вживає менше калорій, ніж вона використовує, вага неминуче зменшується.

Якщо ви проходили тест на фізичні навантаження, запитаєте у лікаря про те, яким має бути ваш пульс під час тренувань. Навчиться вимірювати свій пульс або користуйтеся приладами для виміру пульсу і регулярно займайтеся спортом на відповідному рівні.

Має сенс кинути куріння і вживання кави, так само як і інших кофеїновмістних продуктів, таких як безалкогольні напої, чай і дієтичні таблетки.



Перикардит

Гостре запалення перикардія, або перикардит, можуть викликати болі, схожі з болями при інфаркті міокарда. Різниця в тому, що біль при перикардиті зменшується при нахилі вперед. Стадія дихання і положення тіла можуть впливати на рівень болю. Перикардит часто слідує за респіраторною інфекцією.

Під час запалення рідина збирається в перикардії. Це може відбуватися дуже швидко, перешкоджати наповненню серця кров'ю і призводити до смерті, якщо не надати невідкладну допомогу.

Лікар при огляді може почути із стетоскопом звук тертя або ослаблення сердечного тону. Лабораторні аналізи показують підвищену кількість лейкоцитів і підвищену швидкість седиментації. ЕКГ показує зміни, відповідні захворюванню, серце збільшене на рентгенівських знімках. Ехокардіографія або ультразвукове дослідження можуть використовуватися паралельно з лабораторними тестами.

Пацієнтам необхідно звернутися до приймального відділення, оскільки лікування відбувається в лікарні. Лікування спочатку спрямоване на зменшення болю і знаходження причини захворювання. Причиною запалення може бути туберкульоз, ревматизм, інфаркт міокарду або гнійна інфекція. Природно лежачу в основі причину необхідно лікувати.

Легенева емболія

Ембол зазвичай проходить до легенів з ноги або венозного тромбозу в тазу. Симптоми зазвичай включають перепочинок, дратівливий кашель і біль в грудях.

У гіршому разі цей стан швидко призводить до смерті. У найлегшому випадку невеликий ембол є практично асимптоматичним і може викликати лише тимчасову задишку.

Легеневий ембол або підозри на нього потребують обов’язкового відвідин відділення невідкладної допомоги в лікарні.



Нейроциркуляторні стани

Інколи під час визначення болю в грудях, не знаходять слідів хвороби коронарної артерії або іншого захворювання, яке пояснило б симптоми, хоча біль продовжує бути значним. У цьому випадку можливе нейроциркуляторне сердечне захворювання.

Біль цієї категорії часто короткостроковий, повторюваний і характеризується як пронизливий або схоплюючий. Він часто з'являється вночі після важкого дня і може порушувати сон.

Нервозність, слабкість, різні симптоми шлунково-кишкового тракту можуть супроводжувати больові симптоми. Люди, що відчувають ці ознаки, часто зловживають відвідинами саун, алкоголем, кавою і палінням.

Ці симптоми вимагають ретельного дослідження. Після початку лікування немає приводу для страху смертельної хвороби.

Лікування включає різні медикаменти залежно від симптомів. Часто корисно припинити вживання кави, тютюну, кофеїновмістних напоїв і чаю, а також зайвого алкоголю. Також корисно досягти нормальної ваги.

Нейроциркуляторні стани серця не створюють перешкод навіть для значного фізичного навантаження, якщо воно досягається поступово. Симптоми нейроциркуляторних станів серця часто послаблюються, як тільки покращується фізичний стан.



Рак грудей

У грудях можуть відчуватися тимчасові болі, викликані гормональними флуктуаціями. Для кожної жінки важливо навчитися самостійно оглядати свої груді, і робити це регулярно, незалежно від наявності симптомів. Необхідно скористатися можливістю групової мамографії. Регулярні мамографії рекомендовані для жінок за 40, навіть якщо симптоми відсутні.

Обстеження потрібне, якщо спостерігаються сторонні ущільнення, постійний біль, зміни шкіри, соска або поява кров'яних виділень з сосків. Мамографія – це швидкий спосіб взнати достаток молочних залоз.

Рак грудей – це найбільш поширений рак жінок. Чим швидше він виявляється і лікується, тим кращим буде результат. Більшість пухлин виявляються при самообстеженні.

Грудні інфекції

Грудні інфекції зазвичай пов'язані з годуванням грудьми. Хворобливу ділянку часто помічають на грудях під час годування грудьми, це може супроводжуватися зниженою температурою і, можливо, збільшенням лімфатичних вузлів.

Причина інфекції часто зовнішня – шкіра, живлення, рот дитини. Інфекція поширюється через протоки молочної залози. Молоко – це ідеальне середовище для зростання бактерій.

Для лікування використовують антибіотики. Годування можна продовжувати здоровими грудьми, і інфіковані груди можна зціджувати. Якщо спостерігаються тріщини сосків, вони можуть бути вилікувані антибактеріальними мазями.



Синдром Тітце

Інколи біль може відчуватися в грудях, в області з'єднання ребра з його хрящем. Причина цього феномену, синдрому Тітце, невідома.

Діагноз ґрунтується на ідентифікації больових ділянок пальпацією. Рентген зазвичай не виявляє будь-чого неординарного, МРТ може бути кориснішим.

Лікування включає болезаспокійливі медикаменти. Фізична терапія або ін'єкції кортизону зазвичай не допомагають. Симптоми зникнуть з часом, хоча і не дуже скоро.

Самолікування полягає у вживанні протизапальних таблеток і гелів. Можуть бути корисні холодні компреси Якщо вони викликають подразнення, спробуйте пляшку з гарячою водою або грілку. Уникайте рухів, які розтягують грудну клітку.

Невідкладна допомога

Тривалі болі в грудях.
Гострий біль у грудях і задишка.
Респіраторні інфекції, що супроводжуються болем у грудях.
Біль у грудях і лихоманка.

Консультація у лікаря

Повторні болі в грудях під час тренувань.
Біль в грудях, який не зменшуються при самолікуванні.
Хворобливі груди і зміни, відчутні при пальпації молочних залоз.

Біль у грудях, більше інформації англійською мовою:

Medscape.com об инфекциях верхних дыхательных путей.
Wrongdiagnosis.com о респираторных инфекциях.
National Heart, Lung, and Blood Institute о болезни коронарных артерии.
Клиника Майо о болезни коронарных артерии.
Medicinenet.com о перикардите.
MDGuidelines о нейроциркуляторной астении.
Webmd.com о доброкачественных уплотнениях в груди.
Клиника Майо, статьи о раке груди.
Cancer.org о раке груди.
Webmd.com pages об инфекциях груди.
NHS Choices о синдроме Титце.

Информация об авторе vkontakte.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий