суббота, 3 марта 2012 г.

Біль в очах







Інфекції

Найбільш поширені причини болю в очах – це різні інфекції. Простуди часто пов’язані з інфекційними симптомами кон'юнктиви. У цьому випадку відчувається роздратування в очах і помітним є почервоніння кон'юнктиви.

У нормі кон'юнктива – це прозора поверхнева мембрана, що покриває очне яблуко. Її інфекції часто викликані алергією або бактеріями.

Бактерійні інфекції зазвичай починаються в одному оці і переходять в друге. Вони пов’язані з очними виділеннями і почервонінням. Якщо бактерійну інфекцію не діагностували, достатньо закопувати очі краплями, які зменшують набряк слизистих оболонок. Місцеві антибіотики теж можна використовувати при бактерійних інфекціях.

Повіка також може бути запаленою. Ознака інфікування краю повіки – це почервоніння. Зміни під повіками не так легко ідентифікувати. Зазвичай використовують антибіотичний гель, який знімає симптоми.

Як спосіб самолікування можна використовувати очні краплі, що продаються без рецепту, які знижують подразнення, для лікування інфекцій слизистої мембрани. Якщо існує проблема із сухістю очей, можна використовувати безліч медикаментів, які продають без рецепту.

Для зняття подразнення очей можна робити примочки шматочками тканини, змоченими теплою водою і розміщеними поверх очей на 10 хвилин три-чотири рази на день.

Очні виділення з очей і вій можна очищати ватяною паличкою, змоченою простою або злегка мильною водою.

Викиньте стару косметику для очей, оскільки вона служить основою для бактерійного зростання. Рекомендується замінити всі речовини і об'єкти, які контактували з оком після очної інфекції.

Уникайте сигаретного диму і диму в цілому, так само як і інших подразників. Використовуйте окуляри при вітрі і маску під час плавання.

Зрідка вірус герпесу може викликати запалення рогівки. Інші симптоми, пов'язані з цим, – чутливість до світла і погіршення зору. Біль і відчуття чогось стороннього в оці спочатку можуть бути помірними.

Для постановки діагнозу герпес необхідна консультація лікаря і фарбування слизистої оболонки, що показує зміни, викликані інфекцією. Діагностика і лікування цієї хвороби на ранніх етапах дуже важливі. У такому разі можливий сприятливий результат.

Райдужна оболонка також може бути інфікована. У цьому випадку швидко погіршується зір, і відчувається біль в оці. Око червоне і зіниці звужені. Райдужна оболонка виглядає каламутною. Для лікування використовують кортизон, який зазвичай є дуже ефективним.



Сторонній об'єкт

В око може потрапити сторонній об'єкт. Якщо він не вийде із слізною рідиною, він може викликати біль. Зазвичай легко побачити, чи знаходиться що-небудь стороннє в оці. Самостійно або за допомогою іншої людини можна оглянути око. Однак сторонні об'єкти в очах не завжди можна побачити без спеціальних інструментів.

Можна спробувати виполоскати сторонній об'єкт з ока, відкриваючи і закриваючи око під водою. Інколи об'єкт неможливо вийняти без лікарської допомоги. У такому разі доктор проведе анестезію ока для витягання тіла. Якщо у людини лінія вій згинається під повікою, вії можуть вільно рухатися, піднімаючи повіку над оком і хлопаючи віями.



Внутрішньоочний тиск

Біль в очах може бути викликана різкими змінами внутрішньоочного тиску. Це супроводжується погіршенням зору, кольоровими колами навкруги кольорового кільця, і болем в оці і навколишніх ділянках. Людина може відчувати нудоту.

Око червоне, рогівка затьмарена, зіниця розширена і не реагує на світло. Виміри показують збільшений внутрішньоочний тиск. У разі цієї хвороби лікування має бути негайним.

Внутрішньоочне напруження потрібно регулярно вимірювати людям старше 40 років навіть без наявності симптомів. Поступове збільшення внутрішньоочного тиску є асимптомним.



Іррадуючий біль

Інколи проблеми у верхній шийній частині спинного мозку можуть викликати біль в області очей, який відчувається як біль за очима. Це зазвичай супроводжується болем у шиї і погіршенням болю, пов'язаного з очними симптомами. Лікування необхідно направляти на фундаментальні причини болю.

Невідкладна допомога

Раптовий сильний біль в очах, особливо що супроводжується проблемами зору.

Консультація у лікаря

Тривалий кон'юнктивіт, який не може бути вилікуваний в домашніх умовах.
Повторні інфекції очей і тривале подразнення ока.

Більше інформації про біль в очах англійською мовою:

Википедия статья о конъюнктивите.
All About Vision статьи о глазных инфекциях.
Netdoctor.co.uk о посторонних телах в глазу.
Familydoctor.org about о герпесе в глазу.
Medicinenet.com об ирите.
Medicinenet.com слайдшоу о болезнях глаз.
All About Vision статьи о глаукоме.
All About Vision статьи о сухости глаз.
Patient UK о тригемальной невралгии.
Richmond Eye Associates о расходящейся боли в области глаз.
SafeMedication.com инструкция о том, как правильно применять глазные капли.
SafeMedication.com инструкция о том, как правильно применять глазные гели.

Комментариев нет:

Отправить комментарий