суббота, 3 марта 2012 г.

Біль у вухах







Інфекції зовнішнього вуха

Інфекції мочки вуха можуть викликати біль. Інфекції сприймаються як локальне почервоніння і печіння. Лікування зазвичай полягає у вживанні антибіотиків.

Вушний канал може бути заражений або усередині нього може формуватися абсцес. Інфекція зовнішнього вуха може погіршуватися під впливом вітру або при плаванні. Інфекція вушного каналу зазвичай починається зі свербіння і може, врешті-решт, стати хворобливою. Огляд показує інфекційні зміни у вушному каналі.

Лікування включає різні антибактеріальні краплі і мазі. Інколи необхідно прочищати вушні канали за допомогою промивання, що прискорює загоєння.

Вушні краплі, що продаються без рецепту, які інгібують зростання бактерій, можна використовувати як засіб самолікування у випадках помірного подразнення.

Тепло у формі пляшки з гарячою водою або грілки може використовуватися для полегшення болю.

Рекомендується використовувати вушні пробки при вітрі та під час купання. Вушні канали можуть бути висушені за допомогою фену. Плавання у забрудненій воді протипоказане. Не використовуйте об'єкти, особливо гострі, для очищення вух.



Запалення середнього вуха

Гостре запалення середнього вуха зазвичай викликає в ньому біль. Ця хвороба дуже типова для дітей. Зазвичай простуда або інші симптоми респіраторних інфекцій передують запаленню вуха. Якщо у вусі після цього починається біль, може розвинутися запалення внутрішнього вуха, також зване otitis media.

Маленькі діти не можуть виражати біль, але вони можуть виглядати знервованими або постійно плакати без іншої видимої причини. Інколи діти давлять на вуха. Звичайно, існує безліч інших причин, чому плачуть діти, окрім вушних інфекцій.

Під час огляду доктор спостерігає почервоніння або здуття барабанної перетинки. Якщо барабанну перетинку проколюють, вухо починає виділяти рідину. При цьому біль тимчасово посилюється.

Болезаспокійливі вушні краплі і протибольові медикаменти можуть використовуватися для лікування легких випадків гострого запалення середнього вуха, коли барабанна перетинка залишається інтактною. У цьому випадку необхідне подальше спостереження. Часто призначають антибіотики, і у випадку, якщо біль сильний, барабанну перетинку проколюють, щоб видалити гнійні виділення із середнього вуха.

У разі пролонгованих або рецидивних запалень середнього вуха, може розвинутися otitis media secretoria. У такому разі зазвичай видаляють гланди і в барабанну перетинку вставляють трубки для збільшення циркуляції повітря у середньому вусі.

Протизапальні медикаменти, що відпускаються без рецепту, можуть використовуватися відповідно до інструкції як засіб першої допомоги, щоб послабити біль. Якщо вушні інфекції повторюються в сім'ї, буде корисно попросити доктора прописати анестетичні вушні краплі як засіб першої допомоги.



Проблеми євстахієвої труби

Середнє вухо сполучене з глоткою через євстахієві труби. У нормі вони вирівнюють тиск у середньому вусі. Якщо простуда або алергія викликають опухання слизистих мембран, труби перекриваються. Коли тиск перестає вирівнюватися із зовнішнім тиском повітря, виникає біль. Схоже відчуття виникає при невеликій застуді, при зльоті і посадці літака.

Лікування складається із назальних крапель і протиалергійних медикаментів, які зменшують опухання слизистих мембран. Якщо у вас виникла ця проблема, рекомендується прийняти профілактичні засоби перед польотом.

Ковтання, жування жуйки і позіхання можуть відкривати євстахієві труби. Можна спробувати закрити ніздрі і рот і рухати повітря в глотку видихаючи – це може відкрити труби.



М'язові болі

Існує декілька шийних м'язів, які прикріплені до основи черепа за вухами. Ці ділянки можуть стати хворобливими і посилати оманливі болі, що поширюються, у вуха. Якщо нічого незвичайного не відмічено при огляді вух, але біль продовжується в місці прикріплення м'язів, то лікарки діагностують, що це, швидше за все, м'язові болі. Лікування полягає в медикаментах і фізичній терапії, спрямованій на релаксацію м'язів.

Обережний масаж і розтяжки цих м'язів або мазі, що відпускаються без рецепту, можуть використовуватися для самолікування. Якщо біль лише починається, допоможе холодний компрес.

Невідкладна допомога

Сильні вушні болі, які не полегшуються домашніми засобами..


Консультація у лікаря

Тривалі болі у вухах.
Вушні болі, що супроводжуються виділеннями з вух.
Проблеми із слухом після респіраторної інфекції.

Більше інформації про вушні болі англійською мовою:

Клиника Майо страницы об инфекции наружного уха.
Buzzle.com об инфекции мочки уха.
Patient.co.uk страницы об инфекции среднего уха.
eHealthMD.com об инфекции среднего уха.
MedicineNet.com страницы о проблемах евстахиевых труб.
MedicineNet.com слайдшоу об анатомии ушных инфекций.
Livestrong.com статья о мышечных и других причинах боли уха.
SafeMedication.com инструкция как правильно использовать ушные капли.

Информация об авторе vkontakte.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий