суббота, 3 марта 2012 г.

Біль при інфекції






Звичайна простуда

Біль у м'язах і суглобах часто супроводжує інфекції верхніх дихальних шляхів, викликані вірусом. Інші симптоми зазвичай включають лихоманку, слабкість і нудоту разом з кашлем, гіперемією і болем у горлі.

Симптоми в м'язах і суглобах зазвичай помірні і їх локалізація може змінюватися протягом хвороби. Коли хвороба проходить, біль теж зникає. В судинах або м'язах не знаходять нічого неординарного.

Лікування полягає в стандартних медикаментах від простуди. Протизапальні і болезаспокійливі засоби позбавлять від болю в м'язах і суглобах. Проте не можна покладатися на ліки в профілактиці простуди, вони не мають впливу на тривалість симптомів. Швидше, вони допомагають пацієнтові краще почувати себе, поки хвороба не пройде.

Грип

Грип, як правило, є епідемічним за своєю природою. У цьому випадку велика кількість людей захворює в одній і тій же країні, хвороба обходить планету і згасає.

Грип може бути викликаний вірусами А, В або С. Сьогодні рух різних типів вірусу довкола планети відстежується і це допомагає у розвиткові профілактичних вакцин, які зменшують кількість серйозних ускладнень.

Клінічна картина грипу досить постійна. Вона включає високу температуру, головний біль і сильний м'язовий біль. Ускладнення можуть бути серйозними і навіть смертельними для літніх і хворих людей.

Лікування включає відповідні симптомам препарати від лихоманки і болю. Необхідно пити багато рідини. Зробіть щеплення у випадку, якщо у вас немає алергії на яєчний білок.


Бешиха

Інфекції можуть бути по всьому тілу і одна з найбільш поширених – це бешиха, викликана стрептококовою бактерією.

Симптоми цього захворювання включають чітко окреслену червоність, печіння і можливе опухання. Пацієнти мають високу температуру, і уражена ділянка може бути дуже хворобливою. Шкіра зазвичай залишається цілою.

Бешихове запалення є найтиповішим на ногах. Бактерії потрапляють в організм через рани, особливо через пошкоджену шкіру між пальцями, викликану грибком стопи.

Лікування полягає у відпочинку зараженої ділянки, антибіотиках і локальному лікуванні грибкової інфекції між пальців.

Фолікуліт

Фолікуліт можливий у волосяних і потових ділянках шкіри. Людина може бути схильна до захворювання, якщо контактує з маслами на роботі, страждає діабетом або отримує кортизонове лікування. Інфекцію видно довкола фолікула у формі червоності і опухання. Врешті-решт, на ділянці може з'явитися фурункул.

Лікування полягає в ретельному щоденному прийомі душу. Використовуйте місцеві антибактеріальні мазі. Використання антибіотиків також можливе.

Фурункули

Фурункули можуть з'являтися через інфекції в підшкірній тканині або при зараженні шкіри. Спочатку вони виявляються як місцеве здуття, біль і червоність. Можлива висока температура. Коли формується гній, опуклість стає м'якою.

Початкове лікування включає теплі компреси і антибіотики. Коли фурункул стає м'яким, можна проводити розтин. Це зменшує біль.

Уникайте видавлювання прищів на обличчі, особливо біля носа, оскільки ця область має пряме сполучення з кровообігом мозку і може збільшити ризик поширення інфекції до структур усередині черепа.


Герпес

Вірус герпесу типа 1 викликає інфекції біля рота і на шкірі, а типа 2 – на геніталіях. Початкові симптоми можуть бути дуже помірними або досить серйозними.

Симптоми довкола рота зазвичай починаються як свербіння і пекучий біль. Невеликі пухирі розвиваються через невеликий час, і вони покриваються сухою кіркою приблизно через тиждень. Стан зазвичай пролонгується при супроводі бактерійної інфекції.

Оперізуючий лишай

Оперізуючий лишай зазвичай з'являється на грудях і животі, інколи також в зоні обличчя і біля очей як висип з пухирями, що зудить. Захворювання викликане вірусом Varicella zoster, який знаходиться в спинному мозку.

Висип не переходить середню лінію тіла і знаходиться в зоні лише одного чутливого нерва. Коли висип виліковується, він залишає шрами і інколи проблематичний залишковий біль.

Зазвичай імовірність болю після висипу невелика для тих, кому немає 50 і для тих, хто мав невеликий біль протягом захворювання. Для тих, хто молодше 20, пухирі дають невелику вірогідність розвитку болю після висипу.

Лікування може включати медикаменти, ефективні проти вірусів і інколи також кортизон для тих, хто знаходиться в зоні ризику розвитку болю після висипу. У інших випадках, спроби спрямовані на запобігання супроводжуючим бактерійним інфекціям і контроль над болем.

Информация об авторе vkontakte.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий